vrijdag 4 oktober 2013

oertijd

De oertijd.
Staat u er wel eens bij stil wat een last we daar nog van hebben?
Ongeveer 200.000 jaar geleden zijn we ontworpen om te overleven in barre omstandigheden, en ondanks talloze aanpassingen en verbeteringen aan het oorspronkelijke ontwerp is daar nog ergerlijk veel van over, heden ten dage.

Overbeharing bijvoorbeeld. Een groot probleem voor veel vrouwen. En wij vinden een beetje haar al snel overbeharing. Dus we scheren, harsen, epileren en waxen ons suf. Zelfs mannen doen het tegenwoordig. Een beetje borsthaar kan menig vrouw nog wel waarderen, maar het moeten geen oerwouden worden, en haar op de rug is iets wat de meeste vrouwen al helemaal niet in extase brengt.
Zal best lekker warm geweest zijn ooit, een beetje extra haar. Maar tegenwoordig? Een zinloos overblijfsel uit de oertijd.

Of neem het type man waar grote groepen vrouwen, tegen beter weten in, op vallen. De stoere, goed gebouwde eigenzinnige macho met overmatig werkend testosteron, waardoor hij nog weleens de neiging tot vreemdgaan heeft.
In deze tijd zou je als vrouw juist opgewonden moeten raken van een afgestudeerde, lieve, sociale man met een gebrek aan spierbundels als teken van z'n goedbetaalde kantoorbaan. Daar heb je wat aan als vrouw; een trouwe, lekker verdienende man die fijn meehelpt in huis, graag meezorgt voor de kinderen en slim nageslacht kan produceren.
Maar daar vallen we niet op en daar kunnen we ook niks aan doen, want we zitten namelijk nog met die oertijdrestanten in onze genen. Die roepen dat we een sterke man willen. Een snelle, gespierde tarzan die goed kan jagen, bergen vlees mee naar de grot zeult en niet zo vlug door de eerste de beste beer vermorzeld zal worden. Want dat was handig. Vroeger.

Wel raar eigenlijk, dat zoveel vrouwen geregeerd worden door hun genen. Terwijl hun gezonde verstand tegen ze zou moeten zeggen dat het prototype intellectuele man nowadays een veel betere garantie biedt op een zorgeloze toekomst.

Seksueel gezien zorgen die oertijdgenen ook nogal eens voor verwarring. Aan de ene kant willen vrouwen een man die uren de tijd neemt voor een uitgebreid voorspel. Zo'n man die pas tot de daad over wil gaan als zij minstens drie keer is klaargekomen. Terwijl veel vrouwen aan de andere kant gewoon aan hun haren die grot ingesleept willen worden om vervolgens bruut te worden genomen.
Bij wijze van spreken dan.
Zal voor mannen ook best verwarrend zijn allemaal.
Die zitten natuurlijk met het wat frustrerende gegeven dat ze, oertijdgenetisch gezien, een vrouw willen die seksueel gewillig is. Ik kan me zo voorstellen dat er een paar honderdduizend jaar geleden niet echt een lange periode van verleiden aan de daad vooraf ging. Maar, naar latere goed christelijke moraal, wil de gemiddelde man ook liever geen vrouw waar de halve stad overheen is geweest.

En dat verhaal van die goed opgeleide, intelligente partner met leuke carrièreperspectieven gaat voor de man ook op, ook voor hen creëert het bijkomende goede inkomen van een dergelijke vrouw een stukje veiligheid.
Alleen combineert dit natuurlijk niet echt lekker met hun natuurlijke drang tot baas van de grot zijn, die oerdrang om voor het everzwijn op tafel te zorgen.
Een vrouw met een hoog inkomen is leuk, maar ze moet niet meer verdienen dan hij.
Verder zitten mannen nog met die behoefte aan een vrouw die de hele dag lekker veilig in die grot op de kinderen past, terwijl zij buiten aan het jagen zijn. Maar hun gezonde verstand (en de hypotheek) zegt hen dat dit behoorlijk achterhaald is.

Ik denk dat we veel sneller zijn geëvolueerd dan onze genen konden bijbenen.
En dat kan dus wel eens lastig zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.